MyCOMM Kick off meeting

Οι λειτουργοί του οργανισμού μας, Στέλιος Τζίβας, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Μαρίνα Κριθαρίδου στις 26 & 27 Απριλίου 2023 συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘MyCOMM’’. Migrant and Refugee Youth Communication and advocacy for equity and inclusion.

Tο MYComm στοχεύει στην ενίσχυση των οργανώσεων νεολαίας που εργάζονται κυρίως σε θέματα που αφορούν την ένταξη μεταναστών και προσφύγων, και την ενίσχυση των ικανοτήτων τους έτσι ώστε να επικοινωνούν και να επηρεάζουν τις πολιτικές και τις αντιλήψεις της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, απευθύνεται στο προσωπικό των οργανώσεων νεολαίας και επιδιώκει να τους ενδυναμώσει με στρατηγικές κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργικές τεχνικές επικοινωνίας, οπτικοακουστικά εργαλεία και δεξιότητες δημόσιας υπεράσπισης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 8 οργανισμοί της ΕΕ που έχουν εμπειρία σε θέματα νεολαίας/μετανάστευσης/οπτικακουστικών τεχνικών και κοινωνικής ένταξης – OBREAL Global, CARDET, GIE, APEDV, Rural Hub, JEF, VYRE.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κύριες προκλήσεις και ευκαιρίες που σχετίζονται με την υπεράσπιση νέων με μεταναστευτικό υπόβαθρό, οι φάσεις και καθήκοντα των οργανισμών κατά την διάρκεια του έργου, η προετοιμασία μελλοντικών δραστηριοτήτων και το χρονοδιάγραμμα.

.