Το MyComm Makeathon: ένα επιτυχημένο εργαστήριο δημιουργικής επικοινωνίας

Το πρόγραμμα MyComm διοργάνωσε ένα δημιουργικό “Makeathon” στις 13, 14 και 15 Ιουνίου.
Όλοι οι εταίροι της κοινοπραξίας συγκεντρώθηκαν στη Νίκαια της Γαλλίας για ένα εργαστήριο δημιουργικών λύσεων επικοινωνίας.

Οργανώσεις νέων μαζί με μετανάστες και πρόσφυγες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν 3 βίντεο σχετικά με την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων.
Αυτά τα τρία βίντεο, που παρήχθησαν από 3 διαφορετικές ομάδες, εστιάζουν σε βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ένταξη και ευαισθητοποιούν τους νέους μετανάστες και πρόσφυγες σχετικά με τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και τις ευπάθειες.

O KOKEN μαζί με το The Rural Hub και το APDV στο πλαίσιο της θεματικής κατηγορίας “Μονοπάτια προς την ένταξη” παρήγαγε ένα βίντεο που διερευνά τα μονοπάτια προς την οικονομική ενδυνάμωση και τη βιώσιμη ένταξη, παρουσιάζοντας ιστορίες επιτυχίας και υποστηρίζοντας πολιτικές χωρίς αποκλεισμούς.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την ομάδα έμαθαν τεχνικές κινηματογράφησης και τις εφάρμοσαν στην πράξη πραγματοποιώντας αρκετές συνεντεύξεις με μετανάστες που συμμετείχαν στο Makeathon και εξήγησαν τις εμπειρίες τους.