Εγχειρίδιο ‘’Τέχνες και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων: Φωτογραφία-Ζωγραφική-Χορός’’

Μέσα από το έργο ‘’Arts for Soft Skills’’ έχει δημιουργηθεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο το οποίο συγκεντρώνει τα οφέλη στην ανάπτυξη των μαλακών δεξιοτήτων των νέων, μέσα από την ενασχόληση με τις τέχνες.

Tο έργο ‘’Arts for Soft Skills’’ επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των μαλακών δεξιοτήτων των νεαρών ενηλίκων, ιδιαίτερα στην ομαδική εργασία, την προσαρμοστικότητα και την επικοινωνία, χρησιμοποιώντας τις τέχνες. Το περιεχόμενο έχει διαμορφωθεί μέσα από ομάδες εργασίας με νέους, εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιβλιογραφική έρευνα.

Το παρόν εγχειρίδιο ‘’Τέχνες και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων: Φωτογραφία-Ζωγραφική-Χορός’’ περιέχει πρακτικές και πόρους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι τέχνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση δεξιοτήτων όπως επικοινωνιακές δεξιότητες, δεξιότητες ηγεσίας, δεξιότητες ομαδικής εργασίας, επίλυσης προβλημάτων, κριτικής σκέψης, διαχείρισης χρόνου, ενσυναίσθηση, αίσθησης ευθύνης, ακεραιότητας, αυτοεκτίμησης, αυτοδιαχείρισης,  ευελιξίας, κοινωνικότητας και δεξιότητες λήψη αποφάσεων.

Aπευθύνεται σε εργαζόμενους για νέους και νέους μεταξύ 18-30 ετών και στόχος του είναι να εμπλουτίσει τις μαλακές δεξιότητες, ιδιαίτερα αυτές της επικοινωνίας, της προσαρμοστικότητας και της ομαδικής εργασίας

Αυτό το εγχειρίδιο θα προσφέρει μη τυπικές δραστηριότητες και τεχνικές για τρεις τέχνες: Φωτογραφία, Ζωγραφική και Χορό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εργαζόμενους για νέους και νεαρά άτομα για να ενισχύσουν τις μαλακές δεξιότητές τους.

Μπορείτε να το βρείτε το εγχειρίδιο εδώ